"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Tuesday, 10 July 2012

"Burger Bakar Rawang" di Seremban

Type : KLCC

Ini cerita jalan-jalan carik makan last Froiday nite.

Ingat nak pekena Mee Rebus somewhere area Senawang. Sampai je depan kedai sudah totop pulak.

Saya yang sangat hampa kecewa sebab teringin sangat nak try mee rebus yang pernah di highlight by one of the blogger masa saya blogjogging tempoh hari; terus googling something dalam kepala otak....

....aaaaaand suddenly teringat my sister cerita pasal burger bakar earlier petang tu yang dah bukak cawangan dekat Senawang, somewhere near Bomba Senawang. So apalagi, sepantas F1 car hubs drive mencarik the kedai stall.

Pencarian kami tak menghampakan. Cuma lokasinya sedikit hampa. Terlalu ceruk di hulu tembok pagar Balai Bomba.  Tapi the grill man sangat gigih mencari rezeki. Minta tuhan permudahkan urusannya dan murahkan rezekinya. Jangan sok-sok dah kena sodok dek jentolak pihak authority sudah. Uppppsss... *seriously, they deserve to have a better place for business, i guess*

The stall sangat basic. Ada dua stall for preparing the burger and one more stall to prepare the drinks. Ada juga disediakan kerusi dan meja in case nak makan di situ.

But I don't think boleh take away kot kalau amik burger type KLCC yang macam saya order tuh.

Berdasarkan suasana stall, so kami ingat harga-harga burger mereka padanlah dengan keselesaan yang diberikan. Saya silap! Tapi apedehal ngan sume tu jika nak dibandingkan makan burger bakar tiga tingkat berlandaskan cheese tiga keping serta sayur-sayuran bersalut mayonis. Ohsem!

Siapa yang pernah mencuba Burger Bakar Rawang ni mungkin mereka tahu harga sebenar mereka. Kalah Burger King okay!

Anyway the lady owner sangat friendly dan masa saya pekena burger bakar ni diorang baru bukak 6 hari.

Good luck for them. Lepas ni harap mereka boleh berpindah ke kedai yang lebih selesa pula yang jaraknya lebih kurang 100m dari stall mereka. Sekian.




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails