"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Wednesday, 28 April 2010

Cerita Tentang Kucing Saya (My Cat Story)


Ceh…ceh… tajuk saya hari ini macam Jasmin nak buat karangan je kan?
Sebenarnya macam ni, selalu saya berfikir, whether I’m alone or with Jasmin or whenever my mr husband around or sometimes when I’m driving, or when I’m at home, tengah sapu sampah, tgh memasak atau tengah gosok baju suami saya! or even tengah mandi pun saya terfikir bila agaknya nak menulis sesuatu for my “mak-kucing” (actually she is my cat and I come out with that name because she gave birth every twice a year! *wink*wink)
To be details, she is actually someone else cat and I didn’t know which-moron-people yang sanggup buang kucing secantik & sebijak & segemuk dia. I remember the first day I saw her, she looks so takut-takut and suddenly terdetik-in-my-heart that I should keep her (eventhough that time I sedang ada 11 ekor(s) hamster di rumah but ended with “mak-kucing” eat all of ‘em! Sangat Kejam you “mak-kucing”!) but I don’t care. I pity her because she was found at my mom’s kedai and that time she’s alone and I am 100% sure she doesn’t have place to go, so I take her home. (I take her into my car and she is sitting quietly at seat behind,so like big-bos, except that she doesn’t know how to read, if kalau tak I akan provide her with newspaper! LOL!)
 My beautiful "mak-kucing"
 That time I was living in police quarters and my house was in 9th floor and I know it’s not really sesuai for me to have cat in the house (as for our past experience, our BLACKY (also a cat) pernah terjun dari tingkat Sembilan ke bawah; dengar gossip between my siblings, dia putus cinta dengan one of our house cat juga, syahdu….! Tapi tak mengapa, barang yang di lepas jangan di kenang)
Back to my “mak-kucing” story, she is actually such a smart cat I’ve ever had. You know lah kan, bila nak bela kucing, mesti kena ajar di mana dia akan poop, especially macam saya tinggal nun di atas langit, so my “mak-kucing’ ni tak ada masalah because in the morning after, I found out that she poop in the toilet. WOW! I was so amazed that time because I don’t have to teach her where to poop. (Kan saya dah kata awal2 tadi yang dia ni bijak) Kencing pulak dia akan duduk kat floor trap and syuuuuuu…. Even all her kittens pun akan buat benda yang sama (she is like a GURU!)
Syukur Alhamdulillah, my ‘mak-kucing’ has been living with me for the past of seven years and still maintain healthy and gebu (except that her sneezing-sydrome never last until now). 
I’ve known her before I met my husband and before Jasmin come to our live; and when I move out from my parents house, I bring her with me and until now she’s still living with us as one family and I know I always do love her, and Jasmin love her so much too…….

P/S: I've been living with cats since I was still a small kid and because it's a legacy from my mommy and she teach me (us) how to love cats. And for Jasmin, you also have to learn how to love  the cats and never ever hurt them kerana mereka juga adalah makhluk Tuhan (God's Creatures). 

Thursday, 22 April 2010

Yang Indah-indah Aje!

Di dalam hatimu telah kutemukan erti kebahagiaan
Bersama dirimu aku merasa bererti
Sanggupkah dirimu untuk bertahan
hingga waktu tak berjalan
mencintaiku walau bintangku tak terang
 cintailah aku sepenuh hati
sesungguhnya aku tak ingin kau pergi
takkan mampu ku hadapi dunia ini
betapa hidupku takkan pernah sama
bila kau tinggalkan aku
tetaplah disini saling memiliki
selama-lamanya
tiada erti semua bila kau pergi
genggamlah tanganku dan peluklah diriku
saatku jatuh nanti menangis sepi

Ari Lasso, Cintailah Aku Sepenuh Hati


 **NOTA KAKI: 
Cinta pada tuhan, agama,rasul, ibu&bapa, suami, anak2, kakak-kakak, abang-abang, negara, kawan-kawan, dan cinta pada diri sendiri!

Tuesday, 20 April 2010

Head, SHOULDER, knees and toes.....

"Terharu"; definisi di dalam kamus salah satunya adalah "merasa rawan hati apabila mendengar atau melihat sesuatu" atau di dalam bahasa inggerisnya lebih kurang macam "compassionate" (correct me if I'm wrong).

Itulah reaction dari minda saya setelah membaca entry dari adik saya ini. Selama ini saya sangkakan diri saya ini telah diletakkan jauuuuuuuuhh dari sudut hatinya. Tanggapan saya ternyata salah setelah apa yang diluahkan oleh adik ini begitu menyentuh perasaan saya (saya yakin dan amat percaya seorang teman/rakan/sahabat/kawan yang baik akan sentiasa ada tersimpan perasaan yang suci bersih di dalam hati dan saya tahu juga hati orang yang baik tak mungkin menjadi hitam dek kerana perkara yang kadang2 tak akan pernah masuk akal dan akan sentiasa ada pemikiran yang positif di atas satu-satu ke"celaka"an yang menimpa)

(L-R) Nurul Helwa Zakaria dan rakan karibnya; Nur Farah Nadiah Farouk Khan.
I only have this picture of you both in my pict-folder and i hope you both don't mind when I use this picture to describe Ms. Helwa.

Oleh itu, saya berasa tergerak hati untuk menulis sesuatu dia atas keprihatinannya di atas kesulitan yang menimpa saya tika-tika begini. 


Begitu indah tulisan dan pesanan dari adik ini walaupun agak ringkas dan agak spontan tetapi isinya begitu menyokong dan memberi perangsang.

Terima kasih di atas kata-kata semangat itu dan di harap ia dapat menguatkan diri saya dan juga diri sesiapa juga yang membaca tulisan adik ini.

Klik di sini untuk berkongsi semangat itu........

But, But, But, & But, PLEASE don't misjudge me on this entry cos' saya bukan untuk jadi 'pro' sesiapa. I realise what has happened among the friends, among us (i mean, u guy's lah adik-adik!) which affect the relationship which you guys had for the 3/4 years in college (eventhough I was only join all of you for only two years). I adore the spirit of being a competitors among of you but please take it positively. And I do hope that all of us can get together one day and bekerjasama semula untuk untie the twisted 'tali-rapia' between all of us selama ini.....




P/S: I treasure my friendship and my friends can be found all over the world; however i wonder why there are some people didn't know how to maintain the relationship and even worse wants to break the tie between them. Please understand the definition of forgive, forgiven & forgiveness as we all human can never stop from making mistakes (silly+idiot mistakes!)

Saturday, 17 April 2010

Grateful ! ! !

testing 1 2 3 .......
well, after what has happened to me recently, about the loosing,the stressing and bending stories, i do feel a bit of deppressing and it does affect me so much on the heart....

FYI;since what has happened,i just end up my self on shopping and that really a good theraphy for myself i guest hehe! i bought myself a tinyminywiny "gadjet" which i tempted sgt2 before this and absolutely can blogging right on my bed while my deary hubby is tightly hugging me without compromy!

haha!

nite nite sahabat!



p/s: the love is still here.........

Thursday, 8 April 2010

O Lord, send my baby to heaven!

Perjalanan saya di uji lagi, ujian Maha hebat dari Tuhanku. 

Ya Allah, jika ini balasan yang ku terima di atas dosa-dosa ku yang terdahulu, sesungguhnya aku redha, dan ampunilah hamba Mu ini, terimalah taubat ku.

Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim, beri aku kekuatan agar aku sentiasa berada di jalan-Mu Ya Tuhanku.

**Monolog dari seorang Ibu yang terlampaunya terluka.(anda rasa poyo sgt ke…?)

So, let me begins my story-mory…..

Right now, right here, I am so confused and a bit terkilan; mostly in my life matters recently. Everything seems to be so down and it’s getting lower every minute every second. If only I have some kind of super-power to fight all those miserable things that keep coming to me in every direction (feels like want to have taek-kwan-do class-lah, but regardless that was just a lame statement, nothing goes my way, everything goes out to the drain, alahai Lily..…..)

Eventhough I’m sad but I don’t have the sad story to share! 

Eventhough I’m pissed off, but I don’t have the guts to screwed up!

Eventhough I’m in love, but I know what-ever-things that I said are all shoooo cliché!

Qada’ & Qadar; that is the word that I’ve been hold on to since what has happened to me lately. Maybe it is my faith to be like this. I try to be strongest person on earth but that was just a lie hiding behind my-self-wall. It’s really taking me for a long thought when this “she” I know didn’t understand how the other “she” feels and keeps blaming these “she” for the other peoples shit (excuse my word). 

However, I need to let things gone be bygone. I know I’ve been walking in circles today and striving hard to reach my finish line but Insya-Allah, in Gods Willing, I’ll find my way how to grab the flag, (even if it takes me to go alone, it will never ever stop me)

I’ve had enough and I’ll do my way now (Lily’s style). 

 Dek kerana terlalu teruja nak adakan Jasmin adik, saya siap letak my Lilypie kat my desktop tetapi akhirnya saya kecewa! (and I will let it be forever on my desktop)

Bon Voyage dear baby.....just want to say goodbye to my 11weeks baby which didn’t turn up to be my beautiful October baby. Me & Jasmin gonna miss u so very much & and our love will always be with you. 

One thing that i should bear in mind is whenever if I'm pregnant again in future, please keep away from stressing and bending thing! (beam pon boleh fail kalau ade too much stress atau bending momen, so Lily, aware of all that!)

And one more thing, if u keep discharging dark brown stain, immediately should meet up with your O&G doctor. Don't wait until the real blood come out!

And to my Jasmin, eventhough you don’t really understand how I feel about the loosing but I know one day you’ll understand. 

Tata baby!
 I'll never forget you baby eventhough you've only here with me, inside my womb for only 10 weeks old.


P/S:If only I have all the strength to keep me survive in every step that I went through. I wish I could save all my love to you oh my dearest hubby but I know I always failed to win your heart (and I still can’t figure it out, till now, why?) I’ve done my part and at the end of the day, I just keep on siiiiiiggghhhhh-ing but it doesn’t mean that I’m giving up.

Monday, 5 April 2010

Escapade to Genting!

I just got time to update my holiday activities last week.Wooohhoooooo, our family vacation again! Planned to go here for about 2 months ago and finally we are here enjoying our memorable moment with the kids. Staying at First World Hotel (thank god we got joining room) for two days one night. Big Thanks to ET & Family for the free entrance ticket for Genting outdoor park (which actually they got it from Berita Harian) and thanks also for belanja us the hotel room. (shooooo nice of you!)

View From inside my Sky Way cable car! 
Sangat gayat wooo!

 
Rombongan Mak ET yang kecoh giler tak sabar2 nak naik cable car....
(Tetapi dimanakah Mak ET?)


Muka2 konon berani nak naik cable car. 
Jasmin maintain rileks je!

 
Muka2 steady bila dah in the middle of the sky way....

 
 Jalan2 with Jasmin.... owh I missed that moment again!
(Bapak? First wife house! Don't ask! Teeeetttt!!!)

At the Entrance Genting Outdoor Park

  Semua teruja bila dah masuk Outdoor Park (especially yang baju belang tu!)

 
 Jasmin yang sangat teruja dengan aeroplane ride.... wiiiiuuuuu......
(menjerit2 tak sabar nak naik ride yang dia boleh naik aje lah... adeh penat!)

Menunggu turn nak naik slow-motion-red-caterpillar (slow giler!)
(penuh semangat mereka2 ini! cayalah!)
 
 
Kan saya dah kata yang baju belang ni memang sangat teruja. 
(Anak dia kat belakang dia tu rilek jer....hahaha!) 
Sama juga yang tunjuk tanda keamaan tuh.... sukeeeeenye!
Jasmin kat belakang tu dah buat muka boring! 
(Memang kita berdua je yang faham kenapa...)

Jangan tak percaya bila saya kata my Mommy pon naik this Dragon Roller Coaster!
Phiiieeeeewwww!
 
Just Me & You!



P/S: Bila kita tengah gembira & suka-suka, buat apa kita nak ingat benda2 yang sedih & pedih. Kalau dugaan/ masalah datang melanda, menangis air mata darah sekali pun, takkan dapat selesaikan masalah kita, so biar saya cari jalan hiburkan hati saya sendiri. Saya teringin nak lihat hati saya menari-nari lagi tetapi akankah? **Emotional statement dari seorang Ibu yang terluka~~~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails