"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My Photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Saturday, June 28, 2014

Salam Ramadhan 1435Hijrah

Selamat menyambut ibadah puasa untuk semua pembaca belog saya.

First Ramadhan without babah. Sobs.
Sukar.
Tapi ini realitinya.

Alhamdulillah.
Masih ada suami anak anak dan close relatives untuk memeriahkan bulan mulia ni.

First year juga untuk Jasmin practice berpuasa. She's the one yang tak sabar sebenarnya nak berpuasa and keep on asking me question bila nak puasa sejak dr minggu lepas.

And for Adam, when ai ask him to puasa, he replied me;

'Adam e-mam'

Saba je lah.

Annnnndddd what good about Ramadhan tis year is, Orked dah boleh berjalaaannnn. 😍😍😍

And for me, trying not to membazar so much tis year. Haha. Mimpi.com je lah.

Friday, June 27, 2014

Happy 3rd Birthday, Adam Muhaimin

Alhamdulillah.
Adam is 3 years old today.
Just a simple celebration with his kindy friends and teachers today.
Dear my boy,
please dont grow up too fast.
Anyway, Adam, u r my baby forever.
Petite n nakal.
Wish u all the best, Adam.
Jadi anak yg soleh dan baik hati,
dilindungi dan dirahmati Allah selalu,
Dengar cakap abah dan ibu selalu
dan....
Next month kita start potty training secara exclusive hokkayyy :)

Sunday, June 15, 2014

Babah

Sebolehnya saya tak mahu tahu hari ini hari apa.
Kalau boleh, nak saya skip aje hari minggu hari ini.

Anyway, ke mana pun saya pergi, jauh mana pun saya lari, kaki saya masih disini, menjejak pada bumi yang nyata.

For me, Razi is always a Razi.
A father to my 3 kids at home.
Masih lagi Abah untuk tiga orang anak kecil di rumah yang masih mentah untuk kenal betapa hebatnya pengorbanan, kasih sayang, dan didikan seorang bapa.

Hebat atau tidak,
biarlah anak-anak nilai sendiri bagaimana abah mereka.

Kerana, 
jujurnya saya dilahirkan dan dibesarkan untuk mengenali seorang prebet polis yang berdikit-dikit berjuang berusaha untuk memegang pangkat Ketua Inspektor di akhir usia pencennya.

Bersyukur kerana aku pernah memiliki seorang babah yang sangat mengasihi anak-anaknya. Yang sebenarnya selalu menjaga kebajikan anak-anaknya.

Seorang yang tegas dengan tindakan dan keputusannya tapi masih disulam dengan kelembutan tolak ansur dalam budi bicaranya. Seorang lelaki yang segak pada mata pandanganku diciptakan untuk mengasihi dan mencintai mommyku.

Seorang yang yakin dan bersemangat untuk menggapai cita-citanya. Masih segar hingga kini, ketika dia duduk bersamaku dan dia bertanya apa cita-citaku walau aku masih kecil untuk tahu apa itu semua. Kini, cita-citaku hanyalah ingin engkau dikasihi Tuhan. Hanya ingin tahu bahawa Syurga adalah tempat untuk arwah babahku selamanya.

First time untuk tahun ini; untuk hari yang istimewa ini.
Tiada lagi makan-makan.No cakes. Tiada lagi sms ucapan.
Namun, doa ku pada arwah babah takkan pernah terputus, in sha allah.

Kini saya masih ada dia, seorang suami dan juga bapa untuk anak-anakku. Selamat hari bapa, Razi!




Pupus Kini Lunak Suara
Lenyap Sempurna, Tiada Terkata

Namun Masih Ada Di Dunia
Pengorbananya, Perjuangannya

Ku Nyanyikan Lagu Yang Kau Laung Dulu
Untuk Sembuhkan Duka Lara Ku
 
Walaupun Tidak Bersua
Bagi Ku Engkau Lagenda
 
Damailah Di Sana 
Bebas Di Angkasa
Lahirkanlah Jiwa 
Abadikan Cinta
Moga Bercahaya 
Di Atas Kurnia
Sentiasa Bersama DenganNya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails