"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Monday, 25 February 2013

Mt. Kinabalu, Sabah

This is shooooo amazing. Yeayyy! This is taken 630am today from my room. Staying one night at Kinabalu Pine Resort with razi and my kiddos. Shoooo freeezziinnggg cold here.... anyway the peak view is ohsem! Subhanallah....



Saturday, 23 February 2013

Konsert Anuar Zain; 3 Dekad Muzik Cinta dan Sanubari


Last minit tukar tiket
Kejadian berlaku sabtu lepas; 16 Februari. Huuuu. Hari ni baru ada masa nak update padahal gambar ni dah bersarang dalam draft since last Monday. Hari ni since kiddos sume dah "pengsan" and i'm done with my laundry, so it's my-me-time nak update my belog. 

This week langsung tak sempat nak singgah belog sambung menulis sebab dis week was quite hectic for me cos next week will be on holiday for few days; so all my next week office work have to be done by this week but I know once I masuk opis nanti, dah ada dua tiga kerja yang menunggu. Ooohhh.... my work is so demanding right now! Merana.

Okay, plan for this atau lebih tepat lagi dah beli tiket AZ lebih kurang sebulan sebelum kot. Bila tahu je AZ nak buat konsert, terus text Razi ajak pergi. Teruja sangat nak pergi konsert dia sebab teruja dengan lagu Ajari Aku tuh. Haisshhh.. anyway kudos to Adrian Martadinata, the original singer of the song for making such a beautiful song and Anuar Zain buat ia lebih indah untuk dihayati. 

Dapat greenlight from Razi and direct terus text my sister and opkos la Razi not going sebab kalau Jamal tu mungkin dia berkobar nak pergi (#ttdmka) but im not interested plak. Itulah contra-nya between me-lily and my-razi. 

Bought the ticket paling muraaaaaaaaaaaah sekali kat Speedy; ye lah nak beli yang 600rm nampak sangat melampau fanatiknya, baik ai spend untuk my schmall hauz, so ai just bought ticket ekonomi. Heh. 

Paling tak boleh lupa, sangat sinikal bila dah nak habis konsert, and all the fans asked for more songs, then he spontaneously cakap

"Tak ada anak keeeee....?

Huhu. Anak ai dalam perut. *woot*

And kat rumah, razi was shoooo nicce to take care of the kiddos. Funny things happened when Razi took them to watch hantu Kak Limah 2 but only last for 1/2 hours. Razi reported that time when I was already in the stadium that Jasmin shooo tak malu kencing dalam seluar and Adam mula dah rimas sebab gelap sangat dalam tu and summore dah boring sebab the hantu taklah fully keluar. Hailahhhhh kiddos. Next time no more movies kat cinema lah, lagi pun ai know before every movies yang start akan keluar advertisement tiger lah, calsberg lah. Not good for their minds and eyes lah kot. And summore macam subahat jeerrrr.... 

Huhu... bukan nak prejudis atau apa but it's my POV and terserah untuk orang lain mentafsirkan setiap benda kat dunia ni. Everyone ada pemikiran masing-masing and saya bukan jenis nak meng-condemn-kan semua orang, tetapi kadang-kadang marah kita, berontak kita, boleh jadi relevan. Ada sebabnya. 

Tengok konsert? Hurmmmm. Pls do research before we go.

Anyway, dalam dunia kena lah balance. Apa you all nak buat, itu diri u'ols. And every single things u did, u wrote, u act, its all coming from the heart. Tuhan tahu setiap apa yang ada dalam hati kita. 

Dan saya tahu, Razi tahu.

Thanks Razi for belanja-ing the ticket and ai know u would do anything to fix and mend all the broken hearts. 

Here some pics ai took masa konsert hari tu. 
 
The entrance yang nampaknya ramai makcik-makcik aje *wink*
 
Stage AZ30 and ratus-ribu-RM seat untuk peminat-peminat kipas-susah-nak-mati AZ
 
Masa AZ tukar baju red velvet ni, tetiba teringat red velvet cupcake. Yummss.





Indeed, to share the feelings,

"Tahukah dirimu
 
Kau bawa setengah hatiku hilang
 
Bersama hampa di hidupku
 
Hanyalah dirimu yang mampu lengkapi
 
Oh mencintamu 
Sempurnakan aku"

Wednesday, 13 February 2013

WW#33 Music, love and passion

                                     

                   ............ Thanx lurrvveeeee.....



Tuesday, 5 February 2013

My 2013 Guidelines





"Stones will always be blown onto your path, it depends what you make out of it; a wall or a bridge"

Monday, 4 February 2013

It means the world to me

Asssalammualaikum kiddos.



My silly-lazy sketch of my hauz.
Hello belog. The sleepyhead is back. Ohhhh, how i miss nak menulis semula.

Eh, its February oledi but hope its not too late for me to wish happy new year 2013 to all. Huhu, Yerp, it's been a hectic start for this 2013 for me. But I am trully blessed. Syukurrrrr..... Biasalah, I've been so hectic with my works, my preparation on my heaven on earth *yippi!* and probably a bit exhausted carrying my lil' one inside which will expecting to meet us in early of June, in shaa allah :)

Okay, hari nak nak sharing my happiness with the whole world coz officially dah dapat house key on the 26th January hari tu. Yeay! I know this year akan jadi yang tahun yang paling terbaik dari tahun tahun yang lepas dan minta setiap tahun Allah memberkati dan memudahkan segala urusan saya di dunia dan akhirat; untuk kawan-kawan saya juga. Aamiin...

Yup, dah ada few things yang dah ada dalam agenda list this year. Nak buat itu, nak buat ini, dan ada juga yang dah tak sabar menunggu kedatangan saya. Huhu. Tak sabar okay! Tak perlu nak over-expose sangat sekarang ni, nanti ai buat live update. Wah!

Lyraz Schmall Hauz
Okay, back to my house, i call it "Lyraz Schmall Hauz" dan sekarang ni sedang bertungkus-lumus me-renovate semampu yang boleh dari depan sampai tangga belakang rumah. First time planning, ingat nak masuk by this coming CNY cos cuti panjang but unfortunately kitchen cabinet dan grill hanya akan dipasang after CNY holiday and probably they will start work end of Feb or early March.

Biasalah, golongan marhaen macam ai ni mana nak mampu nak keluar budget banyak-banyak nak bagi semua cepat dan segera. Nak murah, kena lah tunggu, ikut barisan. Apa pun on the financial matter of the house, ai have to beringat dan sedar diri. Takut at the end of the day, dah terlebih budget, diri sendiri yang sakit pulak.

Anyway, sedikit sebanyak, nasib badan ada bantuan ekonomi dari Rashid Hussin dan Mak Aenon-menyerah-diri. Adalah bantuan kiri kanan atas dan bawah meringankan urusan nak ada itu dan ini.

Syukur, Alhamdulillah, now sudah ada tempat perlindungan permenant; tempat berlindung dari hujan dan panas dan harap dapat beri keselamatan juga kepada kami anak beranak. Tak kisah lah kecil atau besar, from my POV, bukan itu yang menjamin kebahagiaan, yang penting orang dalam rumah tu tinggal dalam keadaan aman dan damai.

And Yes, indeed, now we realize that we have step to another stage of our marriage which now require more commitment in our future life. Razi has reached his 30's of age and me oso will reach my 3series number soon (in shaa allah kalau dipanjangkan umur), so of coz we need to do something better for today and tommorow.

But, so far and as up dated, Jasmin is the most happiest person on earth cos she's oledi got her dream katil. She even told us, she want her own room, Adam tak boleh masuk. Hamboi anak dara 5 tahun ai nih. Ya sangat lah tu, nanti tengok pagi-pagi dah terperosok je kat celah kaki ibu. :) And last week I pomish her the ladybird wall lamp. Tengah tunggu stock.

Okaylah, last skali, ai thought of higlighting my full interior design of the house in the belog, but on my second thought, maybe i just keep it to myself. I'm still working on with my full 3D view of the interior, tengoklah macam mana, i'll post it here and keep it as a reference for the kids in future. Maybe-laaaa....




"Ya ALLAH, give me eyes that see the best in people, a heart that forgives the worst, and a soul that never loses faith. Aamiin......"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails