"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Saturday, 23 February 2013

Konsert Anuar Zain; 3 Dekad Muzik Cinta dan Sanubari


Last minit tukar tiket
Kejadian berlaku sabtu lepas; 16 Februari. Huuuu. Hari ni baru ada masa nak update padahal gambar ni dah bersarang dalam draft since last Monday. Hari ni since kiddos sume dah "pengsan" and i'm done with my laundry, so it's my-me-time nak update my belog. 

This week langsung tak sempat nak singgah belog sambung menulis sebab dis week was quite hectic for me cos next week will be on holiday for few days; so all my next week office work have to be done by this week but I know once I masuk opis nanti, dah ada dua tiga kerja yang menunggu. Ooohhh.... my work is so demanding right now! Merana.

Okay, plan for this atau lebih tepat lagi dah beli tiket AZ lebih kurang sebulan sebelum kot. Bila tahu je AZ nak buat konsert, terus text Razi ajak pergi. Teruja sangat nak pergi konsert dia sebab teruja dengan lagu Ajari Aku tuh. Haisshhh.. anyway kudos to Adrian Martadinata, the original singer of the song for making such a beautiful song and Anuar Zain buat ia lebih indah untuk dihayati. 

Dapat greenlight from Razi and direct terus text my sister and opkos la Razi not going sebab kalau Jamal tu mungkin dia berkobar nak pergi (#ttdmka) but im not interested plak. Itulah contra-nya between me-lily and my-razi. 

Bought the ticket paling muraaaaaaaaaaaah sekali kat Speedy; ye lah nak beli yang 600rm nampak sangat melampau fanatiknya, baik ai spend untuk my schmall hauz, so ai just bought ticket ekonomi. Heh. 

Paling tak boleh lupa, sangat sinikal bila dah nak habis konsert, and all the fans asked for more songs, then he spontaneously cakap

"Tak ada anak keeeee....?

Huhu. Anak ai dalam perut. *woot*

And kat rumah, razi was shoooo nicce to take care of the kiddos. Funny things happened when Razi took them to watch hantu Kak Limah 2 but only last for 1/2 hours. Razi reported that time when I was already in the stadium that Jasmin shooo tak malu kencing dalam seluar and Adam mula dah rimas sebab gelap sangat dalam tu and summore dah boring sebab the hantu taklah fully keluar. Hailahhhhh kiddos. Next time no more movies kat cinema lah, lagi pun ai know before every movies yang start akan keluar advertisement tiger lah, calsberg lah. Not good for their minds and eyes lah kot. And summore macam subahat jeerrrr.... 

Huhu... bukan nak prejudis atau apa but it's my POV and terserah untuk orang lain mentafsirkan setiap benda kat dunia ni. Everyone ada pemikiran masing-masing and saya bukan jenis nak meng-condemn-kan semua orang, tetapi kadang-kadang marah kita, berontak kita, boleh jadi relevan. Ada sebabnya. 

Tengok konsert? Hurmmmm. Pls do research before we go.

Anyway, dalam dunia kena lah balance. Apa you all nak buat, itu diri u'ols. And every single things u did, u wrote, u act, its all coming from the heart. Tuhan tahu setiap apa yang ada dalam hati kita. 

Dan saya tahu, Razi tahu.

Thanks Razi for belanja-ing the ticket and ai know u would do anything to fix and mend all the broken hearts. 

Here some pics ai took masa konsert hari tu. 
 
The entrance yang nampaknya ramai makcik-makcik aje *wink*
 
Stage AZ30 and ratus-ribu-RM seat untuk peminat-peminat kipas-susah-nak-mati AZ
 
Masa AZ tukar baju red velvet ni, tetiba teringat red velvet cupcake. Yummss.





Indeed, to share the feelings,

"Tahukah dirimu
 
Kau bawa setengah hatiku hilang
 
Bersama hampa di hidupku
 
Hanyalah dirimu yang mampu lengkapi
 
Oh mencintamu 
Sempurnakan aku"

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails