"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Monday, 4 February 2013

It means the world to me

Asssalammualaikum kiddos.



My silly-lazy sketch of my hauz.
Hello belog. The sleepyhead is back. Ohhhh, how i miss nak menulis semula.

Eh, its February oledi but hope its not too late for me to wish happy new year 2013 to all. Huhu, Yerp, it's been a hectic start for this 2013 for me. But I am trully blessed. Syukurrrrr..... Biasalah, I've been so hectic with my works, my preparation on my heaven on earth *yippi!* and probably a bit exhausted carrying my lil' one inside which will expecting to meet us in early of June, in shaa allah :)

Okay, hari nak nak sharing my happiness with the whole world coz officially dah dapat house key on the 26th January hari tu. Yeay! I know this year akan jadi yang tahun yang paling terbaik dari tahun tahun yang lepas dan minta setiap tahun Allah memberkati dan memudahkan segala urusan saya di dunia dan akhirat; untuk kawan-kawan saya juga. Aamiin...

Yup, dah ada few things yang dah ada dalam agenda list this year. Nak buat itu, nak buat ini, dan ada juga yang dah tak sabar menunggu kedatangan saya. Huhu. Tak sabar okay! Tak perlu nak over-expose sangat sekarang ni, nanti ai buat live update. Wah!

Lyraz Schmall Hauz
Okay, back to my house, i call it "Lyraz Schmall Hauz" dan sekarang ni sedang bertungkus-lumus me-renovate semampu yang boleh dari depan sampai tangga belakang rumah. First time planning, ingat nak masuk by this coming CNY cos cuti panjang but unfortunately kitchen cabinet dan grill hanya akan dipasang after CNY holiday and probably they will start work end of Feb or early March.

Biasalah, golongan marhaen macam ai ni mana nak mampu nak keluar budget banyak-banyak nak bagi semua cepat dan segera. Nak murah, kena lah tunggu, ikut barisan. Apa pun on the financial matter of the house, ai have to beringat dan sedar diri. Takut at the end of the day, dah terlebih budget, diri sendiri yang sakit pulak.

Anyway, sedikit sebanyak, nasib badan ada bantuan ekonomi dari Rashid Hussin dan Mak Aenon-menyerah-diri. Adalah bantuan kiri kanan atas dan bawah meringankan urusan nak ada itu dan ini.

Syukur, Alhamdulillah, now sudah ada tempat perlindungan permenant; tempat berlindung dari hujan dan panas dan harap dapat beri keselamatan juga kepada kami anak beranak. Tak kisah lah kecil atau besar, from my POV, bukan itu yang menjamin kebahagiaan, yang penting orang dalam rumah tu tinggal dalam keadaan aman dan damai.

And Yes, indeed, now we realize that we have step to another stage of our marriage which now require more commitment in our future life. Razi has reached his 30's of age and me oso will reach my 3series number soon (in shaa allah kalau dipanjangkan umur), so of coz we need to do something better for today and tommorow.

But, so far and as up dated, Jasmin is the most happiest person on earth cos she's oledi got her dream katil. She even told us, she want her own room, Adam tak boleh masuk. Hamboi anak dara 5 tahun ai nih. Ya sangat lah tu, nanti tengok pagi-pagi dah terperosok je kat celah kaki ibu. :) And last week I pomish her the ladybird wall lamp. Tengah tunggu stock.

Okaylah, last skali, ai thought of higlighting my full interior design of the house in the belog, but on my second thought, maybe i just keep it to myself. I'm still working on with my full 3D view of the interior, tengoklah macam mana, i'll post it here and keep it as a reference for the kids in future. Maybe-laaaa....




"Ya ALLAH, give me eyes that see the best in people, a heart that forgives the worst, and a soul that never loses faith. Aamiin......"

2 comments:

faraherda.razalan said...

Wahhhhhhhhh! Kat ne tu wak? Tahniah dah dpt kunci umah! Klu bt majlis house-warming tu, jemput2lah ye? Heeeee~ (Tak malu)

Gurau je.

IntanRamli said...

ehemmmm....pecah dapor pecah dinding..dah masak bagi iols sikit..kahkah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails