"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Friday, 3 October 2014

Fitrah

Assalammualaikum kiddos.


Aidilfitri 2014. Peringgit, Melaka.

An entry which i keep on pending day by day.
Nak buat ke tak. Nantilah. Tunggulah. Esok esok lah.
Reality.

Anyway, tis is not ekceli a story of my hari raya hari tu.
Nothing much to share. Tak meriah dah kot bila one of our love one dah tak ada. 
Terasa macam ada kurang sesuatu. 

Oh, anyway, this is just a random story how ai deal with my life lately. 
Lebih lebih lagi sejak babah dah tak ada.

Last Aidilfitri, giliran saya beraya bersama keluarga my side. Dah memang gitu hisabnya setiap tahun sejak dari tahun pertama kahwin. In my point of view, hidup rumah tangga, perlu ada tolak ansur dan juga PERIKEMANUSIAAN. Islam itu mudah, jangan complicated kan. Selagi mana boleh tolerate, kami follow, and at the end of the day, we are all in the win-win situation. Hati senang, hati tak memendam rasa, tak perlu nak tipu diri sendiri, semua bahagia.

And Aidiladha is coming next Sunday. Anyway, setiap hari Raya Korban i'm celebrating the day with the in laws. Every year recently mereka mampu berkorban. Alhamdulillah. Harapnya, keluarga my side juga mampu untuk berkorban pada raya hadapan jika kami masih panjang umur. Aamiin.

Jujurnya, saya cuma ada satu tajuk tapi tak reti macam mana nak elaborate satu persatu.

Diri saya masih gini.
Walau saya redha, memori dan momen dan kebiasaan serta rutin bersama arwah babah tak pernah hilang. Malah makin kuat.

Kadang jadi tak keruan.
Balik rumah mami, rasa macam tercari-cari.

Saya percaya mimpi itu mainan, tapi berjumpa arwah babah setiap malam dalam mimpi buat saya makin rindu. Babah sangat tenang. Tiada langsung kerisauan padanya. Bermimpi bersama-sama babah ke tempat-tempat yang pernah babah berkhidmat, bermimpi dia berjenaka, dan bermimpi berbicara bersama seolah dia ada duduk hampir di sebelah saya. Mimpi....




















2 comments:

faraherda.razalan said...

Allahuakbar! Tak dapat bayangkan macam mana. Tapi macam mana pun, masa tu akan datang jua. Sobs!

Norliza Nordin said...

Selamat hari raya Aidiladha ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails