"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Wednesday, 28 March 2012

Treasure Hunt; I am so Addicted!

The hunt sticker on my black-pony
Entry a bit outdated sikit tapi still nak update kat sini sebab entry ni memang saje nak eksyen kat Jasmin sebab she's not joined us last time cos Jasmin kena pergi mengaji.

Haha, this week is a bit free for me so seriously nak sangat update my treasure hunt challenge which i joined on 18 February hari tu. Me, hubby, and ica were newbiess and first time joined all this kind of thing but along was the expert one!

These treasure hunt ekceli sempena dengan Karnival Belia 1Malaysia Negeri Sembilan. 1Malaysia GPS Hunt Challenge is open untuk para-para belia Seremban yang takdo kojo dok melanguk melepak ujung minggu so can join the game. 

The race, eh, i mean the hunting start awal. The briefing supposedly start 7am tapi biasalah janji manusia and tried to accept the fact, nak dekat 8am baru start briefing. Tak kisahlah, sebab jiwa da memberontak tak sabar-sabar nak win this game. Cewah!


Hubby sangat focus dengar briefing dari COC, Mayor Seremban before flag-off.

The game start at 9am from Seremban - Seremban 2 - Rembau - Tampin and back to Seremban again. Finished around 2pm and Alhamdulillah we were on time. Sangat menepati masa dan rasanya kami team kedua sampai finished line.

Biasalah, bila joined game macam ni, kecekalan otak tu paling utama. Selain tu, fizikal dan stamina pun kena mantap kalau setakat terhegeh-hegeh, terkedek-kedek, nak round satu area shop lot nak cari jawapan, adalah baiknya anda gantung je impian nak join treasure hunt. Conclusionnya, treasure hunt adalah sangat memenatkan otak dan juga badan. But from positive side, it teached us how to coped dan bertahan dengan dugaan atau soalan yang susah-gila-nak-jawab! Soalan treasure adalah yang paling mencabar sekali.


"Okay hubby, which one should we go first? Left or right?"

One thing la yang bole jadi pengajaran, jangan over confident sangat with your answer. Always do double check, called ur adik beradik sedara mara atau surf the net before conformed the answer. Satu yang terkilan bagi team saya masa jawab treasure question ialah bila we ols confident yang member "The Beatles" ada lima orang but the fact is ada empat orang je. Pffftt!

Hurm, from here also, I know yang saya masih lagi boleh bekerjasama dengan hubby in one team. Alhamdulillah. Can't wait for the coming game this wiken. Let's go hunter!

Okaylah, lets layanzzz all the pictures which was ekceli one of the task from the treasure hunt challenge:

In front of Muzium Negeri Taman Seni Budaya, Seremban, Negeri Sembilan.

In front of Wet World Air Panas Pedas.

In front of Dataran Rembau.
In front of replika keretapi, Tampin dekat dengan klinik cure & care 1Malaysia Tampin. Last time they called it Pusat Serenti Tampin.

Another post from the team. Keretapi ini sangat cool okay! Nasib baik mek-Jasmin tak ekot, kalo tak memang dia tak nak balik. Ngeeeeeee~~


And the best thing is :

Okay, kami menang! 2nd place but still proud coz this was our first time joined treasure hunt dan tiba-tiba dapat 2nd place. Ohsem!


4 comments:

Pok Amai-Amai said...

Suke tgk awak. Sweet, petit n awk mst jenis sempoi punye org kan? Hahahah!

my name is lily said...

Hahaha....

Simple is beautiful.. Less is more...

Tapi sy ni biasabiasa je...

Anyway thanx...

(Awwww.. Malu ai!)

Daddylicious said...

peh! 700 tu kan berbaloi sangat tetapi mmg pening kalau sertainya...:)

my name is lily said...

Tau x pe daddy.... Memang pecah pale otak.... Tapi at the end sangaaaat berbaloi baloi!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails