"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Tuesday, 27 March 2012

28th is Just a Number!

Suprise cake dari geng opis!
Okay, dah lama rasanya tak membebel panjang lebar. Previously, entry saya hanya mampu post gambar-gambaran aje. Hari ni nak balas dendam. Life hectic giler since dah kat KJ ni. After work or even on wikens memang takde me-time-momento especially bila time nak ber-belog-ing. 

All my times dah diperuntukkan untuk my two rugrats kat rumah. Kat office pulak, bila monitor PC asyik buat paparan acad,acad,acad so memanglah langsung tak di beri peluang untuk kelik "new post" kat dashboard angkara nak siapkan drawing for bidding proposal! Tah bile nak dapat projek tak tahulah. Ya Tuhan, murahkanlah rezeki dan permudahkan urusan kami sekeluarga. Amin.


Acara potong cake selepas buat wish nak tambah 5-kilo berat badan.
Pejam celik, umur dah masuk penghujung 20-an, precisely baru 28, one more year to go before i reach 3 series, Inshallah kalau Tuhan panjangkan umur saya. Baiklah, sentiasa dalam mode sedar diri. 

Alhamdulillah, Allah beri peluang untuk bernafas di tahun yang baru. Masih dapat menikmati kehidupan dengan orang yang disayangi dan tersayang dan betul-betul menghargai kita. Semoga kehidupan mereka diberkati tuhan sepertimana saya berdoa untuk diri sendiri, anak-anak dan keluarga, minta di berkati hidup ini hingga tuhan ambil nyawa kita. Amin.


Tiga orang perancang utama (includes the photographer) di sebalik agenda surprise saya.


Coffeelicious cake dari hubby dan anak-anak. Terharu **sobs**
I love my 22March this year a lot. I mean untuk tahun 2012 ni, this is the best one lah. Two times suprises; first from my opis mate and later when I reached home, I've been suprised by my hubby dan anak-anak (but actually tak surpise sangat pon sebab last menet Jasmin spoil it! Haaa!) 

Well, every year akan ada different-different way to celebrate my birthday right dan saya simpan different-different memories dalam kepala otak. But, as usual and every year, mommy tak pernah lupa buat pulut kuning. Sangat sacred okay! 

Birthday card dari hubby dan anak-anak super-terharu *dabel-sobs*
But for this year, first time receiving a birthday card from both my kids (but actually bapaknya yang tuliskan tapi tak kisah la kan as long it's still coming from the one I love the most) was the best thing ever happened in my life. 

Hard to explain how the feel, but saya fikir saya juga mungkin mengalami perasaan yang sama bila saya tak pernah missed bagi birthday card to mommy on her birthday. Every mother mungkin akan rasa benda yang sama. Wow! Speechless. Trully blessed!

My fish and chip! Yummmzzz!
Birthday dinner treat; my fish and chip. Yummayyyhhhh!
As usual, bila time birthday-birthday ni, memang la kena celebrate; so hubby belanja makan. Itu je la yang mampu dan itu je la yang terbaik. Perut kenyang, suka hati, lain kali boleh belanja lagi.

Tapi this year, memang 22March adalah hari makan untuk saya sebab in the afternoon had Dominos dengan order yang mungkin agak melampau bagi saya, later petang sikit had my mango-cake, balik rumah cake lagi then hubby belanja makan pulak. Banyak ke tu? Mungkin banyak kot sebab tank saya kecik aje. Sekian.

Moga-moga saya dan anak-anak tak pernah putus-putus di beri rezeki makanan-makanan. Huhu! But seriuosly Jasmin ada perangai sangat susah makan. Entry lain kali mungkin boleh bercerita lebih lanjut tentang habit makan Jasmin. Sangat membimbangkan!

Dan Jasmin sebagai motivasi kehidupan saya; always remind me of this:

"Ibu, ingat tau, dua tawon lagi..... dua tawon lagiiiiii....."

2 comments:

Pok Amai-Amai said...

Ouh, sy dah msk 30an. Hahahahah! Seronok la sbb ade org celebrate bday u. Tp sy....nobody! Hahahah! But its okay. I tak kisah sbb actually sy akan menempuh harijadi sy every yr till death.....rite?

Hahahah! Ayat sedapkan hati ke ape nie?

my name is lily said...

Inshallah kalu panjang umur sambot birthday dengan orang orang yg tersayang setiap tahun,itu lebih bermakna..... tak kesahlah da masok 4series ke 5 series ke...

Mommy fara kat kj kan? Kalu x bleh join melantak dominos ari tu..... Huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails