"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Monday, 9 September 2013

Jasmin's 5th Birthday

Assalammualaikum kiddos;






Jasmin 5th birthday anniversary jatuh on the hari raya eve which was on 7th August. Memandangkan this year it was Razi's turn beraya di kampung, so ai planned earlier to celebrate Jasmin's birthday with her cousins Razi's side.

It was quite different suasana sebab before this dah dua tahun berturut-turut celebrate di PDGCC sambil ber-ifthar dengan family my side. Anyway, it's a great moment juga bila tukar angin ber-celebrate dengan her cousins belah Razi pulak.

Pejam celik, my anak dara sulung sorang ni dah besar panjang rupanya. My first daughter tuanputeri-banyakperintah-nakal-busukmasam-babygirl tapi sangat bijak ambil hati orang tuanya dah lima tahun rupanya. One thing about Jasmin, biarlah kita marah macam mana sekali pun kat dia, at the end of the day, she will come back to us and cheer the day macam tak ada apa yang berlaku. That is shooooo Jasmin. :)

Jasmin design her own goodies bag :)
Opkos, every year ai akan provide goodies bag untuk kazen-kazen Jasmin yang datang celebrate her birthday. Not like the previous year, this time Jasmin design sendiri her own goodies bag. But ekceli, most of the goodies bag, ibu dia yang buat, only 10pcs mcm tu je dia nak color, yang lain dia serah pada ibunya habiskan dengan alasan 

"Jasmin dah penat" 
"Jasmin dah tak suka color" 
"Jasmin tak tau" 
"Jasmin tak reti tulis nama Jasmin" (alasan last ni memang tetibe plak jadi tak reti)

Okay, modal untuk this project memang sangat murah, this paper bag yang selalu orang kat pasar malam letak goreng pisang letak keropok lekor boleh dapat kat kedai pekakas rumah dan 100pcs camtu about 3.50rm. Memang murah and the crayon ai bought lebih kurang 3.50rm jugak kot. 

Yang mahalnya dengan goodies bag ni ialah, original idea yang dilukis di atas paper bag tu. Satu dalam dunia. :)


My girls, Adriana Jasmin and Orked Adelia

Jasmin and Adam; The moment when this two rugrats dalam mood mesra-mesra adik-kakak-no-heart-feelings.

Sometimes, Jasmin boleh bertukar jadi kakak yang sangat KEJAM to her brother Adam!

Alhamdulillah, Jasmin dah 5 tahun dan dah pandai potong kek sendiri dan dah pandai tiup lilin sendiri. Haih, time is running so fast!

Okay, Jasmin dah lima tahun dan itu tandanya usia ai juga bertambah juga. Semoga Jasmin membesar sihat cergas dan cerdas dan menjadi orang berguna dunia dan akhirat. 

Kasih cinta sayang selamanya akan ada untuk Jasmin. Marah pekik cubit rotan dari ibu, semua untuk ingatan dan didikan, bukan senang nak "in" dalam manusia zaman sekarang ni, lebih-lebih lagi dalam zaman yang manusia hanya nak puaskan hati orang lain lebih dari hati diri sendiri, terutama kita orang perempuan ni.

Tak perlu jadi yang sempurna Jasmin, jadi lah diri kamu sendiri kerana itu yang terbaik untuk kamu tunjukkan pada orang lain yang melihat dan menilai, tunjukkan siapa diri kamu seadanya. If u are loud, let it be! If u are daring, let it show! 

Make us proud, Jasmin.





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails