"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Friday, 18 October 2013

Travelogue : Residence Desa Lagoon Beach Resort, Port Dickson

View from the balcony
Wah! travelogue katanya.

Okaylah. Sempena tahun melawat Malaysia 2014, saja nak share kat belog pasal resort ni. Sharing for guidance and also sharing my experience to the people out there yang merancang nak cuti-cuti malaysia with family yang sangat berbaloi-baloi dengan harga yang di bayar.
 
We had a great weekend a few weeks back at this resort with le family. Love the resort very  much. It's a resort for family! 

Ekceli it's a short vacay with my family and my sisters and my nephews n nieces. Babah n mommy sampai on Sunday morning before we ols check out.

Ai plan earlier sempena dapat increment lepas naik cuti maternity leave hari tu. Niat juga nak bawak kiddos mandi swimming pool and sambil menyelam minum air, celebrate Razi's birthday. Ai tot nak pergi Morib Gold Coast yang ada theme park tu tapi disebabkan last minit check the birthday package dah sold out, so ai pilih this resort.

Mini-Cuppy-Cake from Wondermilk. Yumz!
Birthday boy! Hewhewhewhewhew
Everything about the resort memang best. Selesa untuk family holiday nak bawak mak bapak adik beradik anak beranak sedara mara. Ai ada google before this ekceli this resort is belong to Petronas but not sure lah betol ke tidak. 

Okay, this resort mereka ada sediakan one bedroom, two bedroom and three bedroom untuk guest buat pilihan. The rooms ada option untuk superior or deluxe and the price of coz berbeza-beza. Ai booked two bedroom superior chalet sebab itu je yang ada masa buat booking hari tu. Anyway, memang chalet dia spacious giler. 

Stroll je all the pictures below and the description explains everything. :)

Living hall area dan pintu kat belah kanan hujung sekali adalah kitchen and the resort provide microwave and electric kettle tapi tak boleh nak masak masak sangat sebab cooking is strictly not allowed.
Alia santai on the couch like a bowse!
Watching area. TV besor boleh tahan tapi channel yang mereka bagi tak berapa nak clear. Memang kijip-kijip gambar eee sobab coverage tak berapa okay. For guys, no worries, ada sport channel. Haha! Oh, summore yang ada pintu terbuka tu, itu tangga nak ke bilik atas.

This is ground floor room with queen size bed. Our room. And kids sume tido atas.
Orked say's the bed is okay!
View taken from the chalet entrance. Kids sebok dan jakun tengok biawak.


Boleh tengok sunset dari balcony yang menghadap laut.

Ekceli bawah chalet ada kolam air dan ada zilliiooonnns of fish. Kids sangat teruja feed them dengan roti. Habeh roti Gardenia sebungkus sedekah kat ikan.
If i'm not mistaken, yang yang belah sanun tu chalet utk VVIP.
The swimming pool is surrounding by the chalet. The pool's sangat best. Nasib Orked tido dan dapatlah tiga pat kali lap petang saturday hari tu. Weeeee~~
Happy kids. Jasmin dan Adam memang budak paling bahagia petang tu sebab dapat berendam lama-lama dalam pool. And yes, Adam lomeh sekejap sobab Abah eee sebok dongan telepon tak abih-abih. Sekian. Dang!
Me with my new hair cut and my shades. Kelasssssss~~~
Morning walk with the kids around the resort.
Tak dapat nak main air laut sebab half way jalan ke pintu gate, Adam dah ajak patah balik. Tiba-tiba takut dengan laut pulak.


Jasmin and such faces.
Big grin from Jasmin sebab dah tak sabar nak terjun pool.
 And for one night stay there, the resort gave us 35RM voucher for breakfast. The Laguna Restaurant have three choices, American, Continental and Malay Breakfast. "Breakfast on the first floor"
The Laki-Bini.
 
Okay, detsit the story of my one night stay and experience at the resort. In sha allah, kalau ada rezeki lebih lagi, ai plan to come again next year. Nak tunggu Orked besar sikit, then boleh campak dia dalam swimming pool. Anywya, kalau boleh, every month pon nak datang spend my weekend kat sini... Hewhewhewhewhew~~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails