"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Saturday, 28 June 2014

Salam Ramadhan 1435Hijrah

Selamat menyambut ibadah puasa untuk semua pembaca belog saya.

First Ramadhan without babah. Sobs.
Sukar.
Tapi ini realitinya.

Alhamdulillah.
Masih ada suami anak anak dan close relatives untuk memeriahkan bulan mulia ni.

First year juga untuk Jasmin practice berpuasa. She's the one yang tak sabar sebenarnya nak berpuasa and keep on asking me question bila nak puasa sejak dr minggu lepas.

And for Adam, when ai ask him to puasa, he replied me;

'Adam e-mam'

Saba je lah.

Annnnndddd what good about Ramadhan tis year is, Orked dah boleh berjalaaannnn. 😍😍😍

And for me, trying not to membazar so much tis year. Haha. Mimpi.com je lah.

4 comments:

faraherda.razalan said...

Slmt berpuasa utk awak dan family. Err, sy tak boleh janji tak pegi param. Nak2 bila ada 'handbag' debab sorang tu. Hahahahah! Tapi cuba elak klu keadaan mengizinkan utk memasak. Eceh!

Awak, pic awak tu comel. Cuma satu, suami awak makan yis ya? Makin mengembang dari pic2 dulu yg awak pnh post. Heheheheh!

BUNDA a.k.a KN said...

Salam ramadhan....bunda ni kalau bulan puasa kurang makan nasi...tapi sekali2 tu bila berselera hadap jugak sampai dua pinggan...

Tapi kalu sahur jangan cakap lah...mmg payah nak menelan makanan berat...susu ngn quaker
oat...kadang tu milo ngn biskut jer...

my name is lily said...

fara,

maceh. maceh. hihihi.
Yis? From my weekend kitchen kot.
Memang awak reader tegar belog saya!

my name is lily said...

salam bunda,
indah puasa saya tahun ni sebab dapat kenal bunda.

wuuu dua pinggan ye bunda,
orang kata nasik pon penyumbang kencing manis, jaga jaga bunda :)

Anyway, kalau bunda amalkan pengambilan oat, rasanya da stabilkan balik pengambilan nasik 2 pinggan tu. Hahaha.

Macam pakar kesihatan la plak.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails