"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Friday, 12 November 2010

The Love Story ♥

**Special post on my 100th blog-entry *wink*wink*

on our cruise.....
Cherita chenta saya,
alkisah........

Susah nak diterjemahkan, sukar nak dirungkaikan... (eceh!)

Another love-story since my last post...


Y'all bagi-lah benda yang paling canggih kat dalam dunia ni sekali pun,( even DSLR film maker pon! aha!), It's hard for me to share on how my TrueLoveStory really goes...

Gambar classic tahun 60-an
Siapa dia kecintaan saya? 
Siapa dia kesayangan saya? 
Siapa dia kejiwaan saya?
Siapa dia kegilaan saya?
Siapa dia inspiration saya?
Siapa dia "jang-goat" saya?
Siapa dia dunia saya?



Anyway, to make it short and simple here (tetapi bermakna), it was all started unexpectedly!


Dulu sebelum berkecimpung dalam dunia percintaan, saya tak percaya TETAPI bila kena batang hidung sendiri, "Love for the first sight" memang buat dunia saya upside down...


2 tahun jadi partner-in-crime, setahun bertunang-but-still-in-unofficial-relation, and today, sudah tiga tahun++ jadi officially-sleeping-partner (ngahaha!) 


Oleh itu, dengan suka-hati-saya, saya synchronize-kan hubungan dua hati ni dengan buah-buah lemon! Cinta yang umpama beribu-ribu biji lemon! (Eceh! ceh! ceh!) So, as for the friendship growing now,  sama macam lemon, Fresh and very-the-vibrant-color! Ada manis, ada masam... Kalau manis saya boleh buat cake, Kalau masam saya boleh buat teh tambah madu (yummmmaaayh!)


Can you imagine, we have been in the same high school, same Politeknik and same practical company (how silly me didn't even notice that he is actually my senior!), but we never bump on each other, not even once, but  not until on one fine day, I went for a site visit for my practical company, and "Taman Bukit Lemon" bikin sejarah dalam hidup saya!  (now u know why "lemon" rite?)

That was the first place that I've met my soul-mate! (syuussss, malu nak cerita panjang lebau!)


Kerana, for the first time, kami berjumpa, mata-bertentang-mata, without any conversation apa pun until a week after kalau tak silap, one of my office mate cakap, 

".....ada orang dah berkenan kat kau..."

At first I didn't notice him and I didn't even bother to whom-ever-pon yang nak jeling-jeling kat saya but somehow for the first time he saw me and what I know, he said that,

"......saya dah jatuh cinta pandang pertama dengan awak...."


Hurm.... spontaneously that time I thought;

".....I yang pakai jeans and t shirt and pakai selipar jepun masa site visit rasmi MPS pun ada hati nak ngorat...."


Since that day, we've been communicate tru the phone and the first blind date ever was when I'm thinking of wanted to borrow him his practical report book. Remember I told u, he was my senior! (Thanx to my sister cos sudi nak accompany me at McDonald's for the sake of the report book!)


.....and the love story begins....... (aaawww!)


The journey keeps on and on and on and on; (until infinity; inshaAllah). Cinta kami umpama kapal cruise di lautan. Keep on sailing all around the globe. MrHubs is the captain hook ahoy! and I'm the tukang teropong cum the quartermaster. Bila dah dalam our cruise ni, macam-macam pengalaman boleh datang. Through all the years, dah banyak juga port yang kami singgah. Tapi yang paling saya suka kalau port tu ada duty free, shopping sakan yeay! 


Terus-terang lagi, kami ni selalunya ikut gelora lautan, kalau tinggi ombaknya, tinggi melangit lah kami berada, kalau tenang geloranya, maka berbunga ajelah cinta di hati. Walau apa pun berlaku dalam cruise kami, kami masih kekal di dalam satu kapal. Saya tak sanggup nak terjun dari kapal sorang-sorang, especially bila dah ada Jasmin sekali ni, takut nanti lemas pulak. (Oooh....!)

Yeay! Kami dah kawen....
Alhamdulillah....

We have breathed the same air, we have walked a thousand miles, we have crossed a million bridges, dah beribu KM meter kereta berdetik, and we are still holding hands together. 

Masih maintain standing still, masih ada lagi "saya suka awak"! (aaawww!)

And no matter what happen, we are still needing each other. You complete me us!


Satu pesan orang-orang tua, dalam nak kekalkan hubungan, kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai.


 Bagi saya, cinta saya dan cinta mrHubs adalah pelengkap kehidupan Jasmin.




RaziLily= j♥smin
 
p.s. he is the funniest man i've ever met!

6 comments:

aainies said...

best3 hehee

lily abd ghafar said...

ngeeee..... tq!

gedek! said...

officially-sleeping-partner ... I like that!

(Pssstt... I maseh tertunggu-tunggu eksperimen #2, nih)

lily abd ghafar said...

tuuuttt....



p.s. dah ade issue, tapi still on da way nak ketengahkan... tunggguuu~~ lupa nak email kat u.... huhu!

roe said...

hello kak lily,

ministry of moment is giving away a photography package worth RM2,000. Jemputlah join contest mereka. the details ada kat blog roe.

thanks kak :)

wirdah said...

i like.... ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails