"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Wednesday, 4 May 2011

Seremban - Gemas Electrified Double Track Project (SGEDT)

.....atau dalam bahasa malaysia-nya;
Projek Landasan Berkembar Elektrik Seremban - Gemas (PLBE)

Oh!em!Gee! Tersangat sibuk dengan pelbagai urusan kerja and personal sampai tak sempat nak published dis entry. And make myself invisible for 4 days dis week, and came to office dis morning, was making me like "kononnya-yeah!-i'm -the- BOSS -here-the- project -will- be -delayed- if -i'm -not- in -the -office-and-loads-of-things-need-to-be-decide-by-u! Urrrgghhh... tense-nya! 

Sekarang ni dah selesai one part for Civil work, now transfer plak ke track department. Memang tak senang duduk nampaknya and guest what , in two weeks time, I have reduced my weight about 2.5kilos (dan terpaksa menahan bebelan nurse KKIA). Why la they put the track department in third floor...... sigh!

Anyway, CONGRATS untuk Tok Mat, MB Negeri Sembilan sebab May ni Seremban dah di naik taraf sebagai sebuah bandaraya. Terima kasih kerana sentiasa peka dan prihatin dengan keperluan kemajuan infrastruktur dan pembangunan untuk rakyat negeri sembilan khususnya. Ekceli bila tengok MB ni, he always remind me of someone... sape ekkkk?.... heeeee...    

Dan apa yang ditunggu-tunggu selama ini oleh penduduk negeri sembilan will be fully operated on May ; part of perkhidmatan keretapi komuter dan tren elektrik (ETS) yang akan beroperasi sehingga ke Senawang dan Sg Gadut. 

PLBE Seremban-Gemas sejauh 98.1 kilometer ini menelan belanja RM3.45 bilion yang bermula pada Januari 2008 dan dijangka siap pada Disember 2012.* hurm... nampaknya akan jadi fully housewife la 2013 nnt, project dah abeh!


Okaylah, disebabkan teruja sebab dah involved secara tak langsung dalam project ni, so sebelum IRCON handover to the respective KTMB, me and my office click decided to have a station visit; dan tak lupa juga membawa bersama Cik Jasmin kita. Kira Jasmin was the first kid yang masuk kedua-dua "taman choot choot"  tu lah.So let the pictures tell the whole stories.........

Oppp opppp bukan nak buat pole dance yek!

Part A: Senawang Station
Main Entrance Senawang Station

Track View dari atas platform Senawang Station




Here are some part of the Senawang Station




Part B: Sg Gadut Station





Sg Gadut Station Main Entrance

Okaylah, malas nak bercerabeh panjang lebar. Satu yang dapat disimpulkan disini, I had an absolutely osem moment with Jasmin that day. Hope Jasmin will remember her visit and at least it can be he great memory in the future.


P.S.1 :

*dah macam rupe Makcik baru balik pasar naik keretapi bawak anak sekali.....

P.S.2 : Blogging Mindly and Responsibly!


"Makan sirih berpinang tidak
Pinang ada di bawah tangga
Hidangan ini mengenyang tidak
Cukuplah tanda budi bahasa"
-Tok Mat

2 comments:

gedek! said...

1) Jazz berdokong? Adoyai! Kesian la kat berbadan dua tuuuuu!

2) Gambar yg rambot Jazz terbang tu sangat sukar dipercayai....

3) Your face glow lah! (comel)

lily abd ghafar said...

1) Naseb badaaannn....
2) Haaa... efek "ketepi" laju...
3) nod (again)!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails