"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Saturday, 7 May 2011

The most Special Gift on Mother's Day

Syukur Alhamdulillah, this is my third year celebrate mother's day with Jasmin. Tiada kata yang dapat diluahkan, tiada tandingan hubungan yang terjalin, selain kasih sayang sepenuh hati dari Ibu untuk Jasmin. We have been tru loads of things together Jasmin! (happy and sad, good and bad) and even dis morning before I sent u to nenek house, i could fine the balloon yang terbang dari kereta last nite, just for the saaaaaaaaaaakkkkkkeeeeeee of you my dearest Jasmin. Nasib baik tak kene gelek ngan lori masa melintas jalan tadi. *Okay jgn risau ini emotional seorang ibu mengandung aje...

Anyway, every mother's day of cos will bring a great memory and osem moment for every mother/momma/mommy/mak/ibu/mama/amma/umi/ in these world. It's about feeling, appreciation, love, gratefulness, caring, togetherness and et cetera. Terpulang pada semua yang nak describe macam mana. 

Tak susah nak jadi seorang Ibu tetapi bukan mudah untuk jalankan tanggungjawab sebagai seorang ibu. For me, there're loads of things I have to sacrifice since the day Jasmin was born. And I don't feel regret sikit pun because I know I am raising my own daughter and hoping that one day she'll become someone yang berguna dunia dan akhirat and she's the one who will bring happiness and proud to the family. And of cos the bond between me and her takkan terputus walau bagaimana sekalipun dugaan atau cabaran yang datang. 

And for my coming baby of cos harapan tu memang demanding sikit lah and after this i have to learn how to share and devide my love to both of them. For me, I really hope so that I'm not going to be Ibu yang tidak fair to both of them. I'll try to share and give my love as equal as I can and ensure them that nothing can compare or can describe my love for both my kids. InshaAllah.......

Alhamdulillah juga sebab this mother's day juga my family dapat new company, new baby girl owhkay!, rezeki dan hadiah dari Tuhan yang tidak ternilai harganya. Oh, not forgetting, Selamat Hari Ibu to all!

.......and presenting ahli kelab rumah merah jambu yang baru dan bakal menjadi mangsa buli Jasmin....... 

Welcoming our new beautiful sweet heart to Ji's family on this Mother's Day
Our beloved, Siti Rabiatul Alia




P.S.  
Ada seorang datang kepada Nabi s.a.w sambil mengadukan hatinya yang keras (kekerasan hatinya). Nabi s.a.w bersabda : "Usaplah kepala anak yatim dan berilah makan orang miskin." (HR. Imam Ahmad)

Nabi bersabda : Janganlah banyak bercakap selain untuk berzikir kepada Allah SWT, sesungguhnya banyak bercakap selain daripada berzikir kepada Allah itu adalah menyebabkan hati seseorang menjadi keras. Dan sesungguhnya sejauh-jauh manusia daripada Allah SWT itu ialah mereka yang berhati keras. (HR Tirmizi)





"Mengapa kanta ini masih berkaca
Sedangku telah pun terima di dalam redha
Segala kepahitan
Pengalaman menjadi penawar
Mengejar impi ke pintu Syurga
Duhai bonda
Bilakah akan ku kecapi kasturi
Penebus maruah
Dan semangat lama"

4 comments:

Bigdaddyz said...

tahniah!...bertambah seorang lagi....


salam:)

lily abd ghafar said...

terima kasih....

the more the merrier....

salam perkenalan....

anyway, u really have a beautiful twins in da house! Osem!

Anonymous said...

camna kaki jasmin,,,

lily abd ghafar said...

tengkot-tengkot lagi pagi tadi....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails