"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Friday, 22 October 2010

Mari kita buat eksperimen! #Satu

Mari kita 'cekidaut' beberapa visitor belog saya yang tak berapa nak glemer tapi always je ada pengunjung ni. For this entry, I focus on my Seremban visitor jer dulu. I rasa macam dah ada peminat kipas susah mati aje berdasarkan data returning visit. Next entry nanti I viewkan pulak visitor I dari state-state yg lain.



Nampak tak red spot tu? 




Itu tandanya spot pengunjung dari Seremban. 
Yang red arrow tu, it shows the location of my office...
Actually the red spot shows there are some visitors dari Seremban but we can identify and differentiate them from their IPs. 
Sapelah agaknya yang dok kat dalam celah hutan tu, rajin bebeno singgah belog saye? Itu satu soklan yang tak boleh pakai, sila abaikan.
However, base on my reading, alat pengesan pelanggan pengunjung saya, they detect visitor dari seremban base on one point aje. Macam pencawang, bukannya detect terus ke setiap ceruk rumah, setiap ceruk office. Kalau nak terel macam tu, kena la join agent FBI... huhu!


Last visit dari 1st recent visitor ini adalah pada 21Oct2010 pukul 8 mlm
p.s. Tak masak ko? Free sgt blogwalking around... Siap 5 times returning visit... Lamo lak tu nyinggah, sampai doblas minit...

Visitor kedua pulak Google-ing I pada pukul 10 songah malam, 141010. Rajin boto! Tak tido ko? Esok tak kojo ko? Tapi dio nyinggah tak lamo, patboleh second yo...
 


3rd Visitor saya pulak mengunjung bolah potang 101010, agak eee daripado dio gi joging, lobih baik dio blogwalking jer, save energy nak pakai belah malam pulak.... Tapi tak lamo doh, seboleh menet yo...



Visitor yang keompek pulak datang ngunjung 300910 pukul 0730pm pulak, dah abeh maghrib la agak ee tu, sementara nak tunggu isyak, layan belog I dulu... Tapi tak abeh semenet pon, mungkin sobab den tado hapdet cerito.



And my 5th Visitor ni pun samo gak agak eee ngan kes 4th visitor tadi, ngunjung pado 270910, tak sampai semenet pon nyinggah, mungkin tak jumpo bahan bukti baru.



to be continued.........




p.s. Entry yang a bit off topic but at least sebagai penghargaan untuk my visitor[s]. I know who comes, who not, whatever pon, I really appreciate that....

11 comments:

Anonymous said...

that good dapat tahukan *lili kenal sapa ni*....anyway senang nak nak kenal sapekan....saya pun dah buat satu
kalau visit blog saya pls comment le sikit

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

mekasih bro gua boleh try gak

gedek! said...

Bestnya! Ajar amacam nak buat ni..?

gedek! said...

Menarik ni.. jangan lupa continue ke kawasan jaoh2...

lily abd ghafar said...

any: xoxo....next time leave ur blog add or at least "A" name... anyway, kita boleh tau IP address dia ajer, unless the visitors view my blog while they are still sign in on they blogspot account (i'll show you d example later)

lily abd ghafar said...

brutalsolo:

ye bro, sile cube dan selamat mencube!

p.s. hurmmm bro? bukan "babe" kah?

lily abd ghafar said...

en mGm:

eh, bukan U lagi pro-Kah?! huhuhu...

nnt i expose org yg suka meninjau belog i guna "safari 4.0" by MacOSX dan lainlain lagi....

gedek! said...

LILY : Walawey! Yang guna 'Safari 4.0" by MacOSX' tu I laa..!

Nanti Xpalain dalam my email macam mana nak tau ni...?

intanNurFathiah said...

hoh..terer siotttt...

lily abd ghafar said...

nuuurrr:

ko bole agak tak sapo anony tuh?

IntanRamli said...

anony=annoy ppl? kah?
*soalan suci tulus ikhlas..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails