"A GOOD WORD IS BETTER THAN SILENCE AND SILENCE IS BETTER THAN USELESS TALK"

About Me

My photo
Seremban, Malaysia
A life I live is a story, what's done is done. Where it goes from here is totally up to me. I write my own ending.

Tuesday, 4 June 2013

Still counting; I'm Nervous!

Minggu ni saya mengeluh panjaaaaaannnngggg. Tarik napas, turun napas. Tarik napas, turun napas. Hmmpphhhhhhh...

Nak buat apa pon tak semangat; even to check my email. Haih. Sory to mommy fara sebab baru semalam dapat reply her comment. Semoga asthma Aydin ada kurangnya dan jumpa cara untuk kesembuhannya. Aamiin.
 
Kalau ikut kiraan doctor, minggu ni dah 39 minggu. Kaki dah bengkak. Tangan dah bengkak. Muka dah sembab. Berat dah tak naik. Baby's kicking pon dah tak berapa nak hebat. Mengeras every hour. Uri dah matang, the water still okay, baby's weight about 2.7kilos.

Bila dah sampai hari ni, memang buat semua benda salah. Duduk salah, baring salah, berjalan laaagiii laaa tak larat. Pregnancy kali ni banyak betul terasa sakit sana sakit sini. Berbeza dengan Jasmin dan Adam dulu; Tup tup dah keluar tanda sampai masa push push, baby pop out!

But this time, ai experience different things. Sakit dah ada sana sini, pinggang ni toksah cakaplah, only God knows! Saya belajar untuk jadi orang yang sobar dan redha sebab baby tak ada tanda-tanda nak pop out anytime soon but as for doc count, my EDD should be on the 10th of June.

Akan ada last check up this Friday, and if there is still no sign of labour or contraction or dilate, doc Ishak akan bagi tarikh untuk induce. Doc dah suggest since last Saturday lagi, but for a second thought, maybe i should let it be happen in natural way. Unless, there's still no sign, so i have no choice other than induce. Okay, first time experience, why not! Positive lily, positive!

Dah masuk minggu kedua berehat di rumah. Tak mo amik risk on the road, so i took early leave from work so that if anything happen, ai dah all set in Seremban.

Dah move in back to my sister's house dari start cuti hari tu, since Razi pulak yang kena travel kerja jauh dis few weeks. Nasib mommy dan babah dekat, anything happen, 911 them first! *ding*

Oh, saja nak kongsi, siapa yang biasa buat check up di KPJ SSH Seremban, kalau buat appointment check up dengan doc ishak, nak tunggu turn sampai, tok sah cakaplah; even u dtg pkl lapan pagi klinik baru bukak, dah ado sepuluh nama on the waiting list. Very demanding doctor i must say!

So while waiting for turns, godek gogek apps kat phone and this is Jasmin make over guna Perfect365. Sangat dasyat teknology sekarang, hidung penyek boleh macung, pipi lebar boleh jadi tinggi, dagu kontot boleh jadi runcing, kening ada tak ada boleh tebal berapa inci nak, eyeliner, blusher, mata hijau biru kuning coklat semua ada.

P.S. Cuma gigi tak boleh nak alter, pakai lah apps apa pon, tang gigi Jasmin ni memang tak boleh nak buat apa. Hewhewhewhewhwe. 



BEFORE
AFTER






Ya Hayyu Ya Qayyuum, birahmatika astagheethu. 
Aslihli sya'li kullaha-- walaa takiluni ila nafsi-- turfata 'ainin 

Wahai Tuhan Yang Maha Hidup, 
Wahai Tuhan Yang Maha Memasak kami, 
Dengan rahmatMu aku mencari bantuan dan perlindungan, 
tolongi aku dalam apa yang aku kerjakan setiapnya-- 
dan janganlah ditinggalkan aku ini bersendirian dengan cuma diriku-- 
walau dalam sekelip mata cuma. 

Rabbi yassir walaa tu'assir, rabbi tammim bilkhair. 

Tuhanku, permudahkanlah dan janganlah dipersulit, Tuhanku tamatkanlah dengan sebaik2nya.

1 comment:

faraherda.razalan said...

Aduhai! Cpt je ms berlalu, kan? Dah makin hampir masanya. Sy doakan segalanya dipermudahkan ya? Mst okeh punye.

Heee~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails